de sleutel tot ieders droomhuis

Van verkoop, naar zoekproces, tot succesvolle aankoop!

30 augustus 2018

Het is nog al een opgave. Je huis verkopen, zoeken naar een nieuw droompaleis, en vervolgens ook nog een succesvolle nieuwe aankoop doen. Vaak is de hulp van een makelaar op zo’n moment erg waardevol. Niet alleen voor de professionele blik, maar ook om het gehele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een goed voorbeeld
Onlangs werd de hulp van Pit makelaars ingeschakeld door een stel dat graag de stap wilde maken naar een nieuwe grotere woning. Voordat het huidige huis definitief te verkoop kwam, werd de hulp ingeroepen van van onze stylisten. Waardoor het woonhuis vervolgens prachtig werd getoond op Funda. ‘’Ook bij deze klant heeft de extra aandacht voor een optimale presentatie weer super positief uitgepakt. De door ons ingeschakelde styliste van Spot On Vastgoedstyling heeft samen met de eigenaar gezorgd dat je het hoogst haalbare uit de woning haalt. Het huis is voor een mooie vraagprijs verkocht en dit mede dankzij de goede presentatie.’’ aldus Anita Fiers van Pit makelaars.

Zoekproces & aankoop
‘’Vervolgens zijn we samen met het koppel in het zoekproces naar de nieuwe droomwoning gerold. Tijdens het zoekproces blijven we met elkaar in contact via korte lijntjes. Zodra het stel een leuke woning zag reed ik vaak diezelfde dag nog even langs om de woning globaal te bekijken. Waarna we sommige woningen natuurlijk ook samen bezochten om de woning van binnen te belijken.’’
vertelt Anita.

Om je tijdens het zoekproces volledig te ondersteunen denkt Pit makelaars continu met je mee. Dit door contact via korte lijnen, maar ook kan er extra advies worden ingewonnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financieel advies van een hypotheek adviseur.

‘’Ook bij deze kopers heb ik een zeer kundige aan ons kantoor verbonden erkend hypotheek adviseur ingeschakeld. Er speelde namelijk een financiële kwestie waarvoor we professionele kennis wilden inschakelen. Op deze manier kunnen wij als team altijd snel schakelen en de juiste diensten verlenen. In het aankoopproces is samenwerking tussen de makelaar en hypotheekadviseur van groot belang’’ aldus Anita.

Blijf bij je standpunten
Een ander belangrijk aspect voor het aankopen van een nieuw woning is te blijven denken in ratio. Laat je niet beïnvloeden door de druk van de huidige woningmarkt. Ook de druk van de leverdatum van het oude huis kan een valkuil zijn voor het nemen van een overhaaste beslissing. Blijf bij je standpunt en eisen voor het vinden van de nieuwe droomwoning, zonder dat je het gevoel krijgt dat je water bij de wijn moet doen om zo sneller een woning te vinden. Ondersteuning van een professionele NVM makelaar met ervaring in de regio behoedt je voor het aankopen van een kat in de zak.

‘’Ook bij deze klant zijn we een aantal onderhandelingen aangegaan. De eerste echte potentiele woning bleek uiteindelijk toch niet de droomwoning te zijn voor hen, vanwege een overbieding. Zo’n tegenslag is vervelend, maar vervolgens hebben we de zoektocht weer positief verder gezet!’’

‘’Voorafgaand aan de zoektocht hebben we een aantal eisen opgesteld waaraan de woning moest voldoen. Één daarvan was dat de woning qua ligging niet te ver mocht zijn van het bedrijf van de eigenaar en de school van de kinderen. Niet veel later vonden we het ultieme droomhuis voor hen! Op zelfs maar een paar minuten van de winkel af… ‘’ vertelt Anita.

Ook op zoek naar hulp bij het verkopen van jullie woning? En wellicht ook interesse in ondersteuning bij het zoekproces of bij de aankoop van het nieuw huis? Geef ons dan even een belletje, Pit makelaars voorziet je graag van professioneel advies!