de sleutel tot ieders droomhuis

Aan de slag met een hypotheekadviseur!

03 augustus 2018

Zodra je een huis gaat aankopen hebben de meeste mensen hiervoor een hypotheek nodig. In de ogen van Pit makelaars is het zeer belangrijk om goed samen te werken met de hypotheekadviseur. Dit omdat een hypotheekadviseur je kan voorzien van professioneel financieel advies en je helpt om een weloverwogen hypotheek te vinden die bij jou past.

Met een hypotheekadviseur rond de tafel
Voordat je samen aan de slag kunt gaan met een hypotheekadviseur zal hij of zij eerst jouw financiële plaatje in kaart brengen. Denk hierbij aan je eigen vermogen, je huidig salaris, maar bijvoorbeeld ook wat je eventuele toekomstplannen zijn. Op basis van deze kenmerken wordt er bepaald wat voor hypotheek het beste aansluit bij jouw wensen.

Vervolgens worden ook bijkomende kosten berekend en wordt er bekeken welke voorwaarden de geldverstrekkers hanteren. Daarnaast wordt er tevens vergeleken wat de rentestanden zijn op dat moment. Hierdoor weet jij vervolgens exact wat de maandelijkse kosten van je hypotheek gaan worden.

Ontbindende voorwaarden
Veel verkopen zijn vandaag de dag met ontbindende voorwaarden. Dit is een voorwaarde in het koopcontract, waarbij gesteld wordt dat de koop kan worden ontbonden als de koper bijvoorbeeld zijn of haar financiering niet rond krijgt. Dit is vaak een periode van 6 weken. In deze periode kan de koper de hypotheek in orde maken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de verkoper na 6 weken wordt geconfronteerd met ontbinding en de hele verkoop weer van voor af aan moet beginnen!

Kopers zijn vaak onvoldoende geïnformeerd
Voordat er een nieuwe woning kan worden aangekocht is het belangrijk precies te weten welke financiële mogelijkheden je hebt. Welk bedrag kun je nu precies lenen voor de aankoop van je nieuwe huis. De aankoop van een nieuw huis is mogelijk de grootse financiële beslissing die je ooit zult nemen. Wat blijkt? Kopers zijn vaak onvoldoende geïnformeerd. Omdat je niet dagelijks een nieuw huis koopt, weet de koper vaak niet wat er precies bij het proces komt kijken. Daarom vinden wij van Pit makelaars het zo belangrijk dat er korte lijntjes zijn met de hypotheekadviseur. Door goed samen te werken voorkomen we teleurstellingen bij de zowel de koper als de verkoper.

‘’Zodra we tijdens een bezichtiging aan de kijker vragen wat hij of zij al heeft geregeld rondom de hypotheek, dan krijgen we vaak te horen dat men een online check op het internet heeft gedaan. Dit is natuurlijk onvoldoende. Hypotheken zijn bijzonder complex, waardoor professioneel advies op dat vlak niet kan ontbreken. Er komen veel zaken bij kijken. Denk hierbij aan; het fiscale vraagstuk, maar bijvoorbeeld ook wat er gebeurt indien de kostwinner komt te overlijden.’’ aldus Anita Fiers van Pit makelaars.

Ben jij nog op zoek naar een goede hypotheekadviseur die je kan voorzien van doeltreffend advies? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij vertellen je maar al te graag bij wie je het beste advies kunt inwinnen!