de sleutel tot ieders droomhuis

De woontrends voor 2019

20 november 2018

Het einde van het jaar nadert. Tijd om ons weer te verdiepen in de nieuwe woontrends voor het aankomende jaar. Pit makelaars en vastgoed stylisten Spot On & Fotodezign zijn natuurlijk al volop in de trends voor 2019 gedoken! Laat je alvast inspireren door ons en maak je interieur klaar voor het nieuwe jaar. 

De natuur als inspiratiebron
Duurzaamheid is en blijft een belangrijke factor binnen je interieur. Ook in het nieuwe jaar zal duurzaamheid centraal staan. Denk hierbij vooral aan duurzame en natuurlijke materialen zoals kurk, jute, linnen en riet. Maar ook natuurlijk groen past bij de duurzame trend. Hoe meer planten, hoe beter. Daarnaast ga je veel aardse kleuren zien, zoals groen in combinatie met poedertinten.

Creatief met een kleine leefomgeving
Het is een uitdaging om met een kleine leefomgeving aan de slag te gaan. Ook in 2019 wordt hier aandacht aan besteed. Met name de mensen in de stad, nemen vaak een kleine woning voor lief. Het is hierbij de kunst om slim om te gaan met de ruimtes. Dit wordt ook wel modulaire inrichting genoemd. Jouw woonkamer kan bijvoorbeeld tegelijkertijd fungeren als werkruimte. Een intieme en knusse inrichting vindt hierbij goede aansluiting.

2019 musthaves
Ieder jaar weer zijn er een aantal items onmisbaar in je interieur. In 2019 blijven we vloerkleden zien in alle soorten en maten, zolang het de ruimte maar versterkt. Ook is het materiaal velvet helemaal hip dankzij de warmte die het symboliseert. Daarnaast gaan we veel tegenpolen zien: vierkant versus rond en mat versus glanzend. Er is van alles mogelijk en minimalistisch is uit. De combinaties mogen juist weer wat spannender en kleurrijker.

Dé nieuwe kleuren
Naast de aarde- en poedertinten, maken ook nieuwe kleuren hun opmars. Denk hierbij aan okergeel, maar ook (donker) blauwe en paarse tinten gaan we veelvuldig zien. Accenten zoals (mat)goud of brons worden aan de basiskleuren toegevoegd.

Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van interieurstyling? Schakel dan snel onze kennis in!