de sleutel tot ieders droomhuis

Zo wordt bieden bij inschrijving een succes

23 september 2020

Jij hebt jouw droomhuis op het oog. Je merkt alleen dat het ook het droomhuis is van heel veel anderen. De verkoper besluit daarom over te gaan op bieden bij inschrijving. Hoe maakt jij dan toch nog kans op deze woning?

Recht van gunning
Bieden bij inschrijving gebeurt wanneer er veel gegadigden zijn voor de woning en de verkoper niet meer op basis van de biedingen een eerlijke keuze kan maken, omdat er meerdere geïnteresseerden zijn die de vraagprijs of zelfs meer bieden. De verkoper laat daarom iedereen binnen een gestelde termijn één bod doen. De verkoper gaat nu dus niet meer met één koper onderhandelen, maar geeft meerdere mensen kans op de woning. Nu gaat het niet meer per se om het uitbrengen van het hoogste bod, maar kijkt de verkoper ook naar andere voorwaarden en behoudt hij het recht van gunning.

Goede voorbereiding
Zorg dat je voor je een afspraak voor de bezichtiging maakt je financiële mogelijkheden goed op een rij hebt. Win advies in bij een deskundige hypotheekadviseur! Pit Makelaars is in het zelfde kantoor gevestigd als Huis en Hypotheek Veldhoven. De hypotheekadviseur, Casper Beerens helpt je graag bij een goede inventarisatie van je mogelijkheden. Wanneer je na het bekijken van de woning besluit een bod uit te brengen informeer de verkopende partij dan goed over de mogelijkheden. Vertel hen dat je hypotheekadvies hebt ingewonnen. Breng de verkoper ook op de hoogte van de adviseur en de manier waarop ze de adviseur kunnen bereiken. Dit schept vertrouwen. Het is slim om ook te delen met de verkoper wanneer je niet afhankelijk bent van een bank voor het hele bedrag. Informeer de verkoper zoveel mogelijk over je financiële situatie en mogelijkheden. Je wilt immers zelf ook graag weten met je zaken doet.

Voorwaarden
Verder val je op met de voorwaarden. Als je van tevoren weet of kunt inschatten of de verkoper geen haast heeft met de verkoop, omdat hij bijvoorbeeld nog geen andere woning heeft, maak de datum van overdracht dan niet te krap. Speel in op de behoefte van de verkoper, voor zover jij die weet. Nog mooier is dat je flexibel bent voor wat betreft de overdracht. Het achterwege laten van het voorbehoud van financiering of de bouwkundige keuring kan ook een echte pre zijn. Kies hiervoor alleen als je zeker weet dat je de financiering rondt krijgt en je de staat van de woning al eens hebt kunnen bekijken. Je loopt echter altijd een risico.

Persoonlijk
Omdat de verkoper nu op basis van gunning de woning mag verkopen, is het belangrijk dat je hierop inspeelt. Je wilt dat de verkoper jou de woning gunt. Het verkopen van een woning kan soms best emotioneel zijn, geef bij jouw inschrijving aan wat je van plan bent met de woning en waarom je er op bent gevallen. Klinkt emotioneel? Misschien, maar het kan wel helpen. Wees bij de inschrijving persoonlijk. Dan kan de koper inschatten of hij jou in het nieuwe huis ziet wonen en dat draagt bij aan een verhoogde gunfactor.

Stel jij zou jouw huis verkopen via inschrijving. Aan wie gunt je jouw woning dan het meest en waarom? Houd dit in gedachten op het moment dat jouw het bod uitbrengt, het gaat jou zeker helpen.

Aankoopmakelaar
De beste tip die wij je kunnen geven is het gebruikmaken van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar geeft nog een extra stuk zekerheid in deze onderhandeling. De aankoopmakelaar kent jouw wensen, jouw budget, etc. Dit geeft zowel de verkopend makelaar als de verkoper meer zekerheid over het feit hoe serieus je bent met jouw bod.
Opzoek naar jouw droomwoning, maar al een paar keer misgegrepen? Wij, Pit makelaars, kunnen jou helpen in jouw zoektocht bij het aankopen van jouw droomhuis. Een aankoopmakelaar biedt veel voordelen in deze huidige markt! Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! E-mail: makelaar@pitmakelaars.com | Telefoon: 040-255 3003