de sleutel tot ieders droomhuis

Wat is mijn woning waard?

21 juni 2018

Pff.. twijfel je of je wilt gaan verhuizen of verbouwen? Dan ben je waarschijnlijk zeer nieuwsgierig naar wat de huidige waarde van je woning is! Daarnaast wil je graag weten wat de eventuele overwaarde is van een huis. Hiermee helpen wij jullie maar al te graag op weg! Wij bieden je een vrijblijvende (lees gratis) waardebepaling van je woning.

De waarde in kaart brengen
Veel mensen vragen zich af wat de marktwaarde is van het huis. Dit kan uitpakken als een positieve verrassing. Helaas wordt men soms wat minder blij van de uitslag. Om de beslissing wel of niet verhuizen in kaart te brengen en een goed beeld te krijgen van de waarde van het huis, is de waardebepaling in het leven geroepen. Vanzelfsprekend is een waardebepaling een momentopname. Ook ontvang je geen uitgebreid en gevalideerd taxatierapport. Maar het is daarentegen zeker niet minder waardevol!

Verschillende redenen voor een waardebepaling
Een waardebepaling geeft je een duidelijk inzicht in de waarde van je huis en draagt bij aan een eventuele verkoopstrategie. Er kunnen verschillende redenen zijn om een waardebepaling aan te vragen. Sommige huizenbezitters nemen op basis van deze geschatte waarde de beslissing of ze het huis wel of niet gaan verkopen. Terwijl anderen zich graag oriënteren op de huizenmarkt en willen weten wat de mogelijkheden zijn om een andere woning te gaan kopen. Als laatste aspect wordt een waardebepaling vaak aangevraagd vanwege een eventuele aanzet tot aanpassing van de hypotheek.

Factoren waardebepaling
Er zijn veel factoren die bepalen wat de waarde is van een huis. Een goed onderhouden huis en bijvoorbeeld een uitbouw hebben een positieve invloed op de waarde van je huis. Maar ook wordt de marktwaarde bepaald door het overige (vergelijkbare) aanbod in de huizenmarkt. Daarnaast zijn er nog externe factoren die meespelen zoals bijvoorbeeld de ligging en het bestemmingsplan. Al deze onderdelen neemt Pit makelaars mee tijdens de gratis waardebepaling. En of je nu besluit om direct wat met de kennis te doen of je wacht daarmee tot een later tijdstip, je bent in ieder geval alvast op de hoogte van de stand van zaken!

Waardebepaling vs. taxeren
De waardebepaling en het taxatierapport worden nogal eens met elkaar verward. Een waardebepaling is namelijk geen officieel document. Het kan simpelweg alleen worden gezien als richtlijn. De bank daarentegen eist vaak een gevalideerd taxatierapport voor de financiering van je toekomstige woning. Er zijn dus wel een degelijk verschillen tussen de waardebepaling en het taxatierapport.

Interesse in zo’n gratis waardebepaling om het maximale uit de verkoop van je huis te halen? Breng dan een bezoekje aan onze website www.pitmakelaars.com/waardebepaling en vraag er direct een aan!