de sleutel tot ieders droomhuis

Wat is het verschil tussen een verkoopmakelaar en een aankoopmakelaar?

01 september 2020

Het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar zit in de partij voor wie wij als Pit Makelaars de belangen behartigen. Wij zijn nooit onpartijdig en behartigen altijd de belangen van of de verkoper, of de koper.

Bij de verkoop en/of aankoop van een woning is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Wij hebben veel kennis, een groot netwerk en meer dan 20 jaar ervaring in het verkopen en/of aankopen van woningen in de regio Veldhoven, Eindhoven en de Kempen.

Verschil tussen verkoopmakelaar en aankoopmakelaar
Als verkoopmakelaar behartigen wij de belangen van jou als verkoper van jouw woning en adviseren wij jou bij de verkoop van je huis. Wij proberen een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Als aankoopmakelaar behartigen wij de belangen van de kopende partij en adviseren wij jou als koper van een woning. Wij proberen de woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en meest gunstige voorwaarden voor de jou als koper.

Onze taken
Zowel de verkoopmakelaar als aankoopmakelaar hebben voor een groot deel hetzelfde takenpakket. Zo bepalen wij de marktwaarde van een woning. Het is natuurlijk belangrijk jouw huis voor de beste prijs de verkopen. Wanneer je koopt wil je niet te veel betalen en is de marktwaarde van het huis wat je op het oog hebt een belangrijk uitgangspunt voor het doen van een bod. Wij voeren onderhandelingen en controleren de juridische stukken wanneer we optreden als jouw verkopende makelaar. Ook wanneer we je helpen bij de aankoop ondersteunen we je op deze punten.

Wij bieden als Pit Makelaars beide diensten aan. Het kan dus zijn dat je ons de ene keer als aankoopmakelaar tegenkomt en dat je ons bij een andere woning tegenkomt als de verkopende makelaar. Wij mogen uiteraard niet optreden als verkoop- en aankoopmakelaar bij hetzelfde pand.

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Wij willen jou graag helpen bij het vinden van jouw droomhuis als aankoopmakelaar of bij de verkoop van jouw woning als verkoopmakelaar.

Wij nodigen je dan ook graag uit voor een kop koffie, zodat wij dan vrijblijvend al jouw vragen rondom het zoekproces en/of verkoopproces kunnen beantwoorden.