de sleutel tot ieders droomhuis

Waarom een lokale makelaar met regionale kennis zo belangrijk is

04 april 2019

In veel Nederlandse regio’s is er sprake van een gunstige verkopersmarkt. Huizen worden relatief snel verkocht en daarom suggereren veel mensen dat een lokale makelaar een overbodige luxe is. Het komt steeds vaker voor dat mensen de verkoop van hun huis zelf regelen of ze kiezen voor een goedkope internetmakelaar. Maar is dat wel zo verstandig?

Verkoop woning
Wanneer je een lokale makelaar inschakelt levert dit gegarandeerd grote bijdrage aan de verkoop van je woning. Een lokale makelaar is actief in jouw regio en kent deze huizenmarkt. Ook weet de lokale makelaar hoe je kunt inspelen op het regionale vraag en aanbod. Een groot voordeel van een lokale makelaar is dat hij of zij gebruik kan maken van zijn netwerk om potentiële kopers aan te trekken voor jouw woning.

Regionale kennis
Wanneer jij als koper in een andere buurt wilt gaan wonen is de regionale kennis van een lokale makelaar erg belangrijk. Hij of zij geeft je eerlijk en betrouwbaar advies over de markt en de regio waar jij wilt gaan wonen.

Maar ook zijn regionaal de verschillen in huizenprijzen steeds groter geworden. Tijdens de onderhandeling van de prijs kan jouw makelaar zijn regionale marktkennis in jouw voordeel benutten. Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt zelfs dat het prijsverschil van woningen in gemeenten met de hoogste en laagste gemiddelde verkoopprijs nog nooit zo groot is geweest.

Betrokkenheid
Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de samenwerking en het contact met je makelaar. Laat dit nou een sterk punt zijn van de lokale makelaar en een zwak punt van de internetmakelaar.

Een internetmakelaar heeft lage tarieven en probeert daarom het aantal gewerkte uren zo laag mogelijk te houden. Dit betekent ook dat je minder persoonlijk contact hebt en je meer via de mail of telefoon het contact onderhoudt. Een lokale makelaar komt graag persoonlijk bij je langs om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en het contact goed te laten verlopen.

Ook wij van Pit makelaars zijn werkzaam als lokale makelaar. Wil jij graag de hulp inschakelen van een makelaar met regionale kennis? Dat kan natuurlijk! Klik hier om contact op te nemen.