de sleutel tot ieders droomhuis

Ontdek de meerwaarde van verkoopstyling en vastgoedfotografie

17 juli 2018

Je huis optimaal in beeld brengen middels verkoopstyling en goede foto’s is vaak het halve werk. Hierdoor verkoop je je huis niet alleen sneller, het levert ook meer op. Woningen in de prijscategorie t/m € 300.000 waarbij de presentatie optimaal is worden doorgaans voor 7 tot 10% meer verkocht dan woningen waarbij geen verkoopstyling is toegepast!

Waar verkoopstyling je helpt bij het aantrekken van een breder publiek, brengt vastgoedfotografie de sterke punten van je huis positief in beeld. De investering is relatief laag, maar de opbrengst is daarentegen zeer hoog. Het vergt even wat tijd om het huis goed op te ruimen, maar daarna kan er aan de slag worden gegaan met styling en professionele fotografie.

‘’ Zodra we de fotoshoot succesvol hebben afgerond, krijgen we vaak de reactie van de verkoper(s) dat het eigen huis onherkenbaar is geworden! Men kent het eigen huis vaak niet meer terug. Het huis fungeert op dat moment even niet als thuis, maar als een soort van etalage’’ aldus Anita Fiers van Pit makelaars.

          

De woning in beeld
Wanneer het huis op en top gestyled is door onze styliste, is het tijd voor de fotografe om haar werk te verrichten. Wij van Pit makelaars vinden het belangrijk om veelvuldig te werken met sfeerfoto’s. Deze geven namelijk een goede weergave van de sfeer die het huis uitademt. Daarnaast is ook de belichting een belangrijk factor. Het is hierbij belangrijk vanuit de juiste hoek te fotograferen om de ruimte goed in kaart te brengen. Om de visualisatie van de woning compleet te maken wordt er gebruik gemaakt van 360 graden foto’s en video’s. Dit, zodat geïnteresseerden zich goed kunnen inleven in de gehele woning. Het weergeven van correcte plattegronden maken het totaalbeeld compleet.

‘’Onlangs verkocht ik een woning waarvan het identieke buurpand ook te koop stond. Nadat wij ons aandeel qua styling en fotografie hadden voldaan, ontving ik steeds weer de reactie vanuit kijkers dat het een compleet ander huis was. Enkel en alleen door een andere presentatie. Een mooie bevestiging van onze werkwijze denk ik zo!’’ aldus Anita.

          

Professionele styling en fotografie
Pit makelaars gaat professioneel aan de slag als het gaat om verkoopstyling en vastgoedfotografie. Hiervoor werken wij samen met Spot on vastgoedpresentatie en FotodeZign! Wij merken dat een juiste styling van de woning loont. Dit omdat het voorkomt dat mensen gaan ‘zappen’ op Funda, maar ook omdat het huis toegankelijk wordt voor een breder publiek. Met de juiste foto’s is veel te bereiken. Dankzij perfecte belichting kan er een goed beeld van een bepaalde ruimte worden geschetst. Een goede foto komt altijd overeen met de werkelijkheid, waardoor teleurstelling wordt voorkomen.

Kortom, een goede presentatie verkoopt!

Wil jij jouw huis binnenkort ook in de verkoop zetten? Neem dan contact op. We komen graag vrijblijvend bij je langs om te laten zien hoe we jouw huis door middel van styling en goede foto’s voor meer geld kunnen verkopen!