de sleutel tot ieders droomhuis

Krappe woningmarkt? Zo kom je toch aan jouw droomhuis!

18 november 2020

De krapte in de woningmarkt blijft nog wel even. Huizenprijzen blijven stijgen en daarbovenop is overbieden geen uitzondering meer. Hoe kun je in deze krappe woningmarkt toch nog kans maken op jouw droomhuis?

Neem de tijd

Ondanks dat huizen in een recordtempo worden verkocht, is het wel belangrijk om de tijd te blijven nemen voor jouw zoektocht. Het nemen van tijd gaat jou juist helpen. Gemiddeld worden woningen op dit moment binnen 28 dagen verkocht. Een goede voorbereiding en goed beslagen ten ijs komen helpt je tijdens de zoektocht en besluitvorming. Geduld blijft altijd een schone zaak. Ook wanneer het lijkt dat je steeds achter het net vist. Het risico bestaat dan namelijk dat je genoegen gaat nemen met minder. Dat wil je in geen geval. Is dit huis het nét niet, kijk dan toch even verder. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Maak vooraf een wensenlijst

Als je dan toch concessies moet doen, bepaal dan van tevoren waarop je dat wilt doen. Op het moment zelf, wanneer je al in de woning staat, is het lastig op basis van ratio keuzes te maken. De emotie neemt de overhand met als gevolg dat je concessies gaat doen op gebieden die je later toch best belangrijk had gevonden. Maar ja, de tijd tikte toen door. Maak vooraf een wensenlijst en prioriteer deze. Bepaal vervolgens op welke van deze wensen je concessies wilt doen. Wij adviseren nooit concessies te doen bij de ligging van het huis. Je kan nl. bijna alles aan een huis veranderen. De zon komt echter elke dag op de zelfde plaats op. Neem zeker ook direct ook jouw bestedingsruimte mee. Breng vooraf goed je financiële mogelijkheden in kaart. Plan pas een bezichtiging nadat je een hypotheekadviseur hebt gesproken. Dan kun je in het heetst van de emotionele strijd in ieder geval een keuze maken op basis van de juiste overwegingen.

Schakel een aankoopmakelaar in

Wij kunnen jou als aankoopmakelaar, helpen in jouw zoektocht. Met diverse tools en de juiste ingangen kunnen wij jou begeleiden in het gehele traject. Wij geven jou, naast een aanbod passende huizen, ook tips over hoe je in het bezit kan komen van jouw droomhuis. Wij helpen je met de bezichtigingen, de onderhandelingen en wij zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt. Waarom zou je het zelf doen, als je gebruik kunt maken van onze kennis en ons netwerk?

Een krappe woningmarkt stelt ons geduld op de proef en het valt echt niet altijd mee. Houd echter moed, luister naar jouw gevoel en jouw droomhuis is echt dichterbij dan je denkt. Bekijk ons aanbod hier.

Is voor jou niet duidelijk wat het verschil is tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar? Lees onze uitleg hier.

Wil je weten wat wij als aankoopmakelaar voor jou kunnen betekenen? Wij drinken graag (online) een kop koffie om kennis te maken! Neem je contact met ons op? E-mail: makelaar@pitmakelaars.com Telefoon: 040-255 3003.