de sleutel tot ieders droomhuis

Help, ik wil het huis uit!

02 juli 2020

Jij en je partner zijn klaar voor de volgende stap. Jullie willen graag samen verder onder één dak. Heel begrijpelijk; misschien woon je nog thuis, op je studentenkamertje of in een ander klein huurappartementje. Tijd voor de volgende stap naar volwassenheid! Zonder ouders, zonder medestudenten, maar samen met je partner! Maar hoe koop je je eerste huis?

Samen een huis kopen

Veel starters op de woningmarkt zouden graag met hun partner die volgende stap zetten en samen een huis kopen. Maar dat is zo makkelijk nog niet, zeker omdat de trends op de huizenmarkt niet altijd even bevorderlijk zijn voor starters. Je hoort veel spookverhalen over schaars aanbod, hoge prijzen en overbieden. Hierdoor raakt toch iedereen ontmoedigd? Begrijpelijk! Dan nog maar een paar jaar huren, denk je misschien, en velen met jou. Dat is doodzonde!

Vragen van een starter

Wij kunnen ons goed voorstellen hoe je je moet voelen. Veel huisbezitters hebben ooit wel iets soortgelijks meegemaakt. Er komt namelijk nog meer kijken bij het kopen van een huis dan alleen a) het vinden van een huis en b) de financiering rondkrijgen.

Hoe zorg ik er voor dat de verkoper met mij zaken wil doen? Mag ik een overkapping bouwen zonder vergunning? Moet ik rekening houden met extra kosten aan het huis de komende jaren? Veel potentiële kopers vinden deze, en nog veel meer vragen die ze voor hun kiezen krijgen, overweldigend.

De koffie staat klaar

We begrijpen het maar al te goed: het is lastig om een huis te vinden en om daarna alles wat bij die aankoop komt kijken te regelen. Daarom staan wij voor je klaar! Bij Pit makelaars maken we graag tijd voor je. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen we altijd even naar jouw vraagstuk kijken, geheel vrijblijvend!

Misschien hebben jij en je partner vragen over alles wat bij het aankoopproces komt kijken, of vinden jullie het gewoon lastig om een huis te vinden dat volledig naar wens is én dat past bij jullie budget. Dan ben je bij Pit makelaars aan het juiste adres. Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden; wij helpen je graag vooruit.